Skip to content

Halloween-trendit 2019: asut, meikki ja koristeet

Halloween on kotiovellasi, ja se on yhä enemmän juhla, jota juhlitaan koko Euroopassa.

Kurpitsaa ja hämähäkkiä esiintyy yhä enemmän taloissa, kaupoissa… ja jokainen meistä aloittaa keskustelut miltä Halloween-pukumme näyttää tänä vuonna.

Jotta tietäisimme hieman paremmin, kuinka elää vuoden pelottavimpana yönä maassamme ja eräissä Euroopan maissa, olemme laatineet tämän artikkelin, jossa esitetään yhteenveto Halloweenin meikkeihin, koristeluun ja naamioihin ja joiden parissa toivomme saavasi inspiraatiota, joten seuraavalla ”Halloween-illalla” sinulla on pelottavia hetkiä.

Millaista Halloweenia juhlitaan?

Halloween on peräisin kelttiläiseltä Samhainilta, mikä tarkoittaa ”kesän ja nousun loppua”. Uskottiin, että Samhainin aikana linja, joka erottaa ”elävän maailman” ja “kuolleiden maailman”, kapenee, antaen henkien ylittää puolelta toiselle.

Itse asiassa uskotaan, että tämän naamiointitavan oli tarkoitus pelottaa pahat henget pois.

Tästä syystä meillä on taipumus yhdistää Halloween naamiointiin ja pelotteluun. Mutta totuus on, että kaikki maat eivät tee sitä tällä tavalla. Monissa paikoissa sekä lapset että aikuiset käyttävät tilaisuuden naamioitua miksi tahansa, mitä he voivat kuvitella, vaikka se ei välttämättä liity kauhuun: prinsessat, supersankarit, sarjakuvat… mikä tahansa aihe on hyvä nauttia ”karkista ja kepposista”.

Tämä kuva kuvaa niitä Euroopan maita, joissa on tekoverta ja arpia ”Halloween-yössä” ja mitkä maat nauttivat ”rennommasta” Halloweenista.

Yleisesti ottaen maissa, jotka ovat ”omaksuneet” kelttiläiset perinteet (kuten Espanjassa, Ranskassa, Italiassa tai Saksassa), on enemmän taipumusta pukeutua asuihin, jotka herättävät pelkoa ja kauhua. Mutta maat, joissa ”Halloween syntyi”, kuten Irlanti tai Iso-Britannia, mieluummin pukeutuvat vähemmän pelottavalla teemalla ja juhlivat ”tavallisempaa” Halloweenia.

TOP Halloween-asut Euroopassa ja Suomessa

Funidelia on yksi johtavista Halloween-puku- ja sisustuskaupoista Euroopassa.

Viimeisten Halloween -tietojen perusteella olemme laatineet joitain teemoja pukeutua sellaisiksi, jotka innoittivat (kuten vieläkin) eniten raivoa Euroopassa vuonna 2018.

On tunnettu tosiasia, että zombi-teema on välttämätön, kun kyse on Halloween-puvuista, mutta on mielenkiintoista korostaa, kuinka jotkut muiden satunnaisten teemojen, kuten Harley Quinn tai La Casa de Papel, puvut ovat kilpailleet ollakseen TOP-taulukossa Halloween-puvuista ja ovat täällä hetken pysyäkseen.

Jokerin tyttöystävä, jolla on Dia de los Muertosin Suicide Squad tai meksikolainen Catrina, ja hänen näyttävän meikkinsa ovat joitain asiakkaidemme suosimista naisten Halloween-puvuista.

Ja on selvää, että La Casa de Papelin (yksi Netflixin näkyvimmistä sarjoista koko Euroopassa) Dali-naamio ikonisella punaisella kokonaisuudellaan on yksi alkuperäisimmistä vaihtoehdoista ryhmäasuissa missä tahansa juhlissa.

Toisaalta, lapset ovat kuitenkin olennainen osa Halloween-iltaa. Niinkin suuresti, että Leppäkerttu-puku yhdestä kaikkien aikojen suosituimmasta lasten sarjakuvasta on ollut viime vuonna bestsellereiden joukossa

Haluatko tietää miltä nämä naamioinnit näyttävät?

Suomessa me rakastamme pelkoa ja siltä näyttää viime vuoden suosituimmat Halloween-teemat: Pennywise, IT-pelle, Michael Myers, Halloween-elokuvien murhaaja … Nunna, elokuvan ensi-illan vuoksi syyskuulta 2018.
Tunnetko nämä puvut?

Top 3 suosikkiasut 5:ltä viime vuodelta

Mutta jos etsit pukuideoita tälle Halloweenille, haluat ehkä tietää, mitkä ovat olleet trendikkäitä viime vuosina.

Elokuva- ja TV-ensi-illat ja kauhistuttavat hahmot ovat olleet suosituimpia pari vuotta sitten, mutta… se ei aina ollut näin. Esimerkiksi vuonna 2016 puhallettava T-Rex-puku oli yksi eniten myytyjä Halloweenin aikana. Muistatko sen?

Vuodelle 2019 meillä on oma arvaus naamioituksista, jotka ohjailevat Halloween-trendejä. Ja se alkaa J:llä Jokerista. Elokuva juuri ensi-illan saaneena ja näyttää jo siltä, että siitä tulee jymymenestys. Viekö Joaquin Phoenix Heath Ledgerin parhaan Jokerin paikan?

Mutta Jokeri ei ole ainoa pelle, joka esiintyy vieraslistallamme. Pennywise on jälleen yksi suosikeista (kepposia lukuun ottamatta ei ole Halloween-juhlia ainakaan ilman murhaajamaista klovnia).

Ja jos erikoisuutesi on meikki, voit päättä etsinnän! Meksikolainen Dia de los Muertos Catrina on puku, joka sinun pitäisi valita Halloweeniksi. Joko hänen naisellinen tai maskuliininen versio. Sinut varmasti huomataan kummallakin tavalla!

Top teemat: aikuiset vs lapset

Vaikka Halloweenilla on menestyneitä kaiken ikäisten teemoja, kuten zombeja, noitia ja vampyyreja, lapsilla ja aikuisilla on erilaisia makuja. Siksi kirjoitimme tämän yhteenvedon aiheista, jotka houkuttelevat lapsia ja aikuisia eniten.

Suomessa lapset pitävät yleensä klassisesta kauhusta, kuten luurangoista, noidista ja vampyyreista, kun taas vanhemmat ihmiset kuten Michael Myers haluavat pukeutua pelottavaan elokuvan pukuun.

Top Halloween-teemat lemmikkieläimille

Mutta Halloween-puvut eivät ole yksinomaan ihmisille; lemmikitkin voivat pukeutua.

Joka vuosi on yhä tavallisempaa nähdä lemmikkejä (enimmäkseen koiria ja kissoja) pukeutuneina alkuperäisiin pukuihin juhlimaan tätä erityistä lomaa omistajiensa kanssa, ja perustellusti, koska lemmikkieläimet ovat myös osa perhettä. Kuinka voit unohtaa mahdollisuuden pukeutua kaikkien perheenjäsenten, kissojen ja koirien mukana?

Nämä ovat kissan ja koiran puvut, jotka menestyivät viime Halloweenina: supersankarit, vampyyrit ja Tähtien sota ovat tyypillisesti nelijalkaisten kavereidemme suosikkeja.

Jos arvauksemme parhaimmista “ihmisistä” puvuista sisältää Jokerin … lemmikkieläimillemme arvaus ei voisi olla sen erilaisempi.

Keskimääräiset menot Halloween

Ja vaikka pukeutuminen ja talon sisustaminen Halloweeniin on jotain erittäin hauskaa ja viihdyttävää, ei ole epäilystäkään siitä, että siihen liittyy joitain taloudellisia kustannuksia.

Olemme tehneet lyhyen yhteenvedon, joka näyttää viimeisen Halloweenin keskimääräiset menot maassamme.

Jos olet täysin varma, että haluat juhlia Halloweenia, mutta haluat tehdä sen taloudellisella ja kotitekoisella tavalla, löydät Funideliasta monia ehdotuksia halvoista puvuista, jotka sopivat täydellisesti kauhistuttavaan iltaan ilman, että pääset budjetista joustetaan.

Top teemameikit Halloweenina

Meikki on avaintekijä kaikissa puvuissa, etenkin Halloween-puvuissa, jotka vaativat verta, arpia tai rakkuloita, jotta niistä tulisi realistisempia ja kauhistuttavampia.

Mustavalkoinen maali, tekoveri ja nestemäinen lateksi omien haavojen tekemiseksi ovat vain osa peruselementeistä, joita jokainen Halloween-meikki tarvitsee, mutta riippuen siitä, mikä puku on, saatat tarvita jotain muutakin lisävarustetta.

Tässä näytämme sinulle yhteenvedon Halloween-meikkitrendeistä kaikkialla Euroopassa:

Kuten jo kerroimmekin, yksi ehdotetusta trendistämme pukeutua kuten Halloween oli Catrina, Dia de los Muertos Kuolema, joten täällä on meksikolaiselle kallolle yksinkertainen meikkausohje, josta on varmasti apua sinulle.

Jos vaihtoehtoisesti pidät zombeista ja elävistä kuolleista, tarvitset tekoverta, nestemäistä lateksia haavoihin ja joitain proteeseja saadaksesi realistisen, rappeutuvan ilmeen. Tässä zombie-meikkiä koskevassa opetusohjelmassa näytämme sinulle askel askeleelta, kuinka se tehdään.

Ja jos haluat naamioitua luurangoksi, vastaus on mustavalkoinen meikki. Pari suurta, mustaa silmäkuoppaa ja hieman suun ympäryksen työstämistä riittävät, älä unohda myös hampaita ja alaleukaa. Toivomme sinun pitävän tätä opastusta hyödyllisenä.

Top Halloween-naamarit

Mutta jos meikkitaitosi eivät ole parhaasta päästä ja et aivan saavuta haluamaasi Halloween-ilmettä riippumatta siitä, kuinka kovaa yrität, älä huoli, Halloween-naamio on mitä tarvitset.

Lateksi-, vinyyli-, venetsialaistyyliset naamarit ja silmien sävyt… mutta ennen kaikkea realistiset. Salamurhaaja, terrori-elokuvien päähahmot, kuten Michael Myers, Pennywise, Billy de Saw tai Jason, ovat joitain suosituimmista naamioista Euroopassa, mutta myös zombeja (mukaan lukien Game of Thronesin hahmot) ja tietenkin nykyään ikoninen Dali-naamio.

Oletko jo nähnyt ne?

Top Halloween-sisustus

Mutta jos on jotain, joka todella saa meidät tuntemaan olevamme noitien aikassa, se on Halloween-sisustus ympäriinsä. Kaupoissa, taloissa ja jopa kaduilla on ympärilläsi kurpitsaa, hämähäkkejä, lepakoita ja muovisia hämähäkkejä… Kaikki on asetettu alkuperäisimmällä tavalla juhlimaan Halloween-yötä!

Luurangot, zombit ja kurpitsa ovat eräitä eurooppalaisten suosimimpia teemoja koristamaan talojaan Halloweenina, mutta he pitävät myös hämähäkeistä, noidista tai aaveista.

Tässä kuvassa voit saada tietää, mitkä ovat Euroopan maat, jotka koristavat eniten tänä vuodenaikana. Tulet järkyttymään!

Halloween-juhlasi koristamiseen on niin monia eri tapoja, ja sisustettavaksi on tarkoitettu erilaisia teemoja, joita voit käyttää riippuen siitä, minkä tyyppiset juhlat haluat isännöidä.

Jos pidät perinteisemmästä tyylistä, suosittelemme sisustamista kurpitsoilla ja hämähäkinseitillä koristeina ja huonekalujen pääelementeinä, voit toki myös sisällyttää muutamia luurankoja ja pääkalloja. Kaikkien on oltava mustia ja oransseja, ja voit jopa lisätä pimeässä hehkuvan bannerin antaaksesi sille kauhistuttavamman ilmeen.

Vaikka halutessasi todella tyylikkäät juhlat, voit käyttää mustaa ja kultaa päävärinä, samoin kuin tehtiin tässä:

Jos nautit nopeasta vierailusta hautausmaalla Halloweenin aikana, luurangot ja kallot ovat välttämättömiä talosi Halloween-sisustuksessa.

Jos arvostat kalloja, mutta yhdistät ne enemmän Dia de los Muertosiin, meillä on värikkäät koristeet, joissa on Catrinas ja kukkaketjut, samanlainen kuin Disneyn Cocon visuaalinen tyyli.

Jos todella pidät Halloweenin aikaan ”zombi-apokalyptisestä maailmasta” ja elävistä kuolleista, niin tekoveri ja amputoidut raajat ovat liittolaisiasi saavuttamaan kauhistuttavat Halloween-koristelut.

Ja niille teistä, jotka rakastavat kauhuelokuvia, sarjamurhaajia ja klassisia, pelottavia elokuvien hahmoja, kuten Jason tai Freddy Krueger, meillä on myös paikka sinulle tässä Halloween-sisustusosassa.

Karkki vai kepponen vai reikiä hampaissa? Ohje hampaiden hoitamiseksi Halloweenissa

Jos nautit ”karkista ja keppostelusta” Halloween-yön aikana saadaksesi käsiisi karkkeja ja makeisia, ole varovainen! Koska reiät hampaissa ovat Halloween-yön todellisia vihollisia. Sekä lapset että aikuiset alentavat puolustustaan lomalla, kun itse asiassa Halloween on yksi niistä öistä, jolloin ihmiset syövät karkkeja eniten ympäri vuoden!

Täällä on neuvoja hampaidesi hoitamiseksi, jotka sinun on otettava huomioon Halloweenin aikana. Tee muistiinpanoja!

🍬 Syö makeisia aterioiden jälkeen, sylki, jonka tuotat syömisen aikana, auttaa puhdistamaan suusi bakteereista.

🍭 Vältä kovia tai tarttuvia karkkeja, koska ne pysyvät suussa pitkään ja tämä lisää reikiintymisen vaaraa.

🍬 Valitse suosikki makeiset Halloweeniksi ja säästä loput muihin erikoistapahtumiin.

🍭 Juomalla 1,5 – 2 litraa vettä päivässä vähennät huomattavasti reikien muodostumisen riskiä (ei vain Halloweenina, vaan joka päivä).

🍬 Älä juo makeita juomia, koska niitä ei suositella hampaillesi tai ruokavalion terveydelle.

🍭 Sokerittoman purukumin pureskelu syömisen jälkeen auttaa estämään reikiintymisen riskiä.

🍬 Harjaa hampaasi aina jokaisen aterian jälkeen ja muista puhdistaa hammaslangalla paikat, joihin harja ei pääse.

🍭 Halloween-välipalat ja makeiset ovat hauskoja, mutta hedelmät ovat paljon terveellisempiä ja yhtä makeita.

🍬 Kalsium vahvistaa ja suojaa hampaitasi, ja auttaa myös vähentämään reikien muodostumisriskiä.

🍭 Älä unohda käydä hammaslääkärilläsi vähintään kerran vuodessa.

Jos päätät silti syödä kaikki karkkisi seuraavan Halloweenin aikana, nämä ovat muutamia vinkkejä tehdä se turvallisimmalla tavalla hampaillesi:

🧛 Valitse suklaa muun tyyppisten karkkien sijaan, koska sen jälkeen se on helppo puhdistaa ja siinä on vähemmän sokeria, mitä puhtaampaa se on.

🧟 Tahmeat ja kovat makeiset ja karamellit ovat pahimpia niistä kaikista. Ne pysyvät suussa paljon pidempään, mikä lisää riskiä saada niistä johtuvia reikiä. Kovat makeiset voivat myös hajottaa hampaan, jos et ole varovainen.

🧛 Vaikka karvaan makeiden makeisten maku saattaa olla hauskaa, nämä happamat makeiset voivat heikentää hampaitasi, lisäämällä reikiintymisen riskiä.

🧟 Popkornin jälkiä on vaikea puhdistaa, joten muista harjata tai puhdistaa hammaslangalla heti, kun olet syönyt niitä.

Toivomme näiden käytännön vinkkien avulla nauttivan Halloween-illasta joutumatta huolehtimaan hammassärystä seuraavana päivänä.

Horror is fun!

Mutta pukeutuminen haluamaasi tapaan, juhlien järjestäminen kotonasi tai meneminen siihen tuttuun baariin… haluamme seuraavan Halloweenin olevan ikimuistoinen yö. Joten muista, että pelolla on myös hauska puoli!

Metodologia

Tässä artikkelissa paljastettujen tietojen laatimiseksi olemme käyttäneet tietoja Funidelian myynneistä lokakuussa 2018 useissa Euroopan maissa.