Skip to content

Poikien ja tyttöjen halutuimmat puvut jouluna

Pukeutuminen on tapa kannustaa lapsen luovuutta leikkiessä ja hauskanpidossa. Pukeutuminen auttaa heitä rakentamaan oman identiteettinsä kohtaamalla pelkonsa ja hämmennykset pelin aikana ja ilmaisemalla tunteensa. Ja jos he naamioivat itsensä ryhmäksi, se on myös tapa seurustella ja oppia erilaisia ​​arvoja, kuten ystävyys ja anteliaisuus, kunnioitus, suvaitsevaisuus tai ryhmätyö.

Oikeiden pukujen valitseminen ei ole mitätöntä. Lapset voivat laittaa itsensä jonkun toisen kenkiin leikkiessään. Päivittäisten ihmisten, kuten isän tai äidin, matkimisesta ja aikuisten tuntemisesta aina supersankariksi pukeutuneiden kohtausten uudelleen luomiseen, joka pystyy kohtaamaan mitä heidän edessään onkaan. Siksi on hyvä, että he valitsevat pukeutumisensa vapaasti.

Tämän seurauksena vanhemmat tietävät yhä enemmän, että puvut ovat yhtä opettavia kuin kirja tai lelu.

Nyt, kun kaikki ovat hulluina joululahjoista, mielestämme puvun antaminen on hyvä idea. Jos lisäksi pikkuisenne on jo lisännyt hänen pukunsa joulupukille lähettämäänsä kirjeeseen, saatuaan sen toivottavat he sen tervetulleeksi entistä innostuneemmin.

Siksi olemme laatineet tämän artikkelin, joka kattaa lasten pukujen trendit Suomessa ja muuallakin Euroopassa lahjoituksena jouluna nuorimmille. Mitkä ovat halutuimpia? Mitkä ovat trendikkäitä? Mitkä ovat menestyneimmät hahmot? Jatka lukemista ja ole tarkkana!

Kuinka valita paras lasten puku?

Puku-teema ei ole vain tärkeä. On myös otettava huomioon sen omat piirteet.

Kun kyse ei ole kotitekoisesta naamiosta, sinun on tarkistettava kangas ja valmistusmateriaalit, koko, hinta …

Monille se saattaa tuntua typerältä, mutta lasten suhteen on noudatettava erityistä varovaisuutta tekstiilejä valmistettaessa, ja pukuja ei ole vapautettu. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Tarkista, että naamio (naamari, peruukkim meikki …) sisältää CE-merkinnän, käyttövaroitukset, materiaaliluettelon …
  • Alle 7-vuotiaiden lasten puvuissa ei saa olla naruja niska-alueella tai 7 sen iän olla yli 7,5cm:n pituisia, sillä on olemassa tukehtumisvaara
  • Naamareissa tulee olla tuuletusaukkoja silmien, nenän ja suun alueella.
  • Lisäosien (leluaseet, hatut, otsanauhat …) suhteen ei niissä saa olla pieniä tai teräviä kappaleita.

Kokojen suhteen suosittelemme, että tarkistat niistä aina valmistajan tai myyjän tiedot. Funideliassa voit löytää jokaisesta tuotteesta koko-oppaan pienten ”vinkkien” lisäksi, jotka auttavat sinua valitsemaan sopivimman sen lapsen iälle, jolle puku on tarkoitettu.

Mitä hintaan sitten tulee, se on jo subjektiivisempi kysymys. Se riippuu budjetista, puvun laadusta ja siitä, onko kyseessä virallinen lisensoitu tuote vai ei.

Funideliassa meillä on myös oma valmistettu tuote, jonka avulla voimme paremmin hallita prosessia ja lopputuloksen laatua, koska pystymme tarjoamaan alhaisemman lopullisen hinnan. Jos tästä huolimatta et löydä ”taskuusi” sopivaa naamiointia, meillä on myös osio halpoja pukuja, joista löydät varmasti taloudellisen vaihtoehdon etsimällesi puvulle.

Mitkä ovat lapsille tärkeimmät teemat pukeutumiseen?

Elokuvat ja sarjakuvat ovat yleensä viite lapsille. Ladybug, Harry Potterin ja PJ Masksin ”Sankarit pyjamissa” -seikkailut olivat nuorten suosikkiteemoja puvun valinnassa viime vuodelta ja ovat edelleen.

Disney-prinsessat, Tähtien Sota -hahmot ja supersankarit (Marvel tai DC Comics, epäselvästi) ovat ”klassisia pukuja”, jotka eivät koskaan puutu TOP10: stä.

Mutta lapset eivät inspiroidu vain elokuvien tai television hahmoista. Yleisimmät teemat, kuten eläimet (leijona, kana, lehmä, apina tai tiikeri) tai keskiaikaiset puvut (ritari, prinssi ja prinsessa), ovat myös halutuimpien pukujen luettelossa.

Ladybug ja Cat Noirin puvut ovat olleet lasten suosikkeja jo parin vuoden ajan. Ja se onkin niin, että he keräävät kaikki ainesosat menestykseen: sarjakuvamuodossa he ovat supersankareita alter-egojensa nuoruudessa ja päähenkilöt ovat tyttöjä ja poikia, jotta sekä pojat että tytöt voivat tuntea itsensä tunnistetuiksi.

Mutta Ladybug & Cat Noir -maku ulottuu myös aikuisiin. Eikä vain naamioimiseksi perheenä pikkuisten kanssa, vaan myös laajaan cosplay-kulttuuriin, joka on ollut näiden kahden supersankarin ympärillä.

Näistä puvuista on myös erilaisia versioita: klassisimmista ”koko vartalo” pukeutuneista puvuista laajempiin ja lämpimämpiin versioihin (ihanteellinen talveksi), onesie-asuihin, yhtä mukaviin kuin pyjamatkin.

Ja tietenkin, lisävarusteista ei saa puuttua: Ladybug tyypillinen sininen peruukki, hänen korvakorut ja maaginen yo-yo tai Cat Noirin vaalea peruukki kissan korvillaan … ja tietysti naamarit (välttämättömät, jotta he eivät jää huomiotta).

Vaikka on kulunut useita vuosia edellisestä J.K. Rowlingin alkuperäisestä taikagaagan julkaisusta, Harry Potter -asut ovat lasten kysytyimpien joukossa. Ja uudet ”Ihmeotukset” -elokuvat auttavat pitämään maagista maailmaa kaikkien huulilla.

Harry Potter -ilmiö ei koske pelkästään Tylypahkan Tuvan viittaasi. Yhä useammat lapset ja aikuiset pyytävät Harry Potter -merchandise joululahjaksi kasvattaakseen ”maagisten esineiden” kokoelmaansa: T-paidoista reppuihin ja koulutarvikkeisiin, hahmojen sauvoihin, Tylypahkan Tupien kaulaliinoihin … mutta myös yksinomaisempiin tavaroihin kuten näkymättömyysviitta, adventin kalenterit tai vitriinirasia Harry Potterin kultaisella sirpillä.

J. K. Rowlingin maaginen maailma on ”toivomuskaivo” kaikille potterheadille!

Ja jos on olemassa jotain vielä hauskempaa kuin pukeutuminen, on se pukeutuminen ryhmässä, jossa kaikki hoitavat osansa. Siksi PJ Masks -asut ovatkin niin suosittuja lasten keskuudessa, koska he voivat pukeutua ystäviensä kanssa ja leikkiä oikeudenmukaisuutta.

Nämä sarjakuvat heijastavat lapsille liudan tärkeitä arvoja, kuten ystävyys tai osoittavat, että vaikka jokaisella on omat kykynsä, he voivat toimia ryhmänä yhteisen edun hyväksi.

Suosikkipuvut tulevat kolmen päähenkilön tyyleistä: Catboy, Owlette ja Gekko (varsinkin kaksi ensimmäistä). Mutta on myös lapsia, joilla on ennakkoluulo roistoihin ja mieluummin Night Ninja tai Romeo -puku.

Ladybug & Cat Noir yhdessä Harry Potterin kanssa olivat kärjessä viime vuonna Norjan halutuimpien pukujen luettelossa, vaikkakin eläinpukuja suosittiin enemmän muissa maissa. Hait ja lehmät olivat pienten joukossa suosituimpia.

Mistä muista hahmoista lapset pitävät?

Vaikka lapset ovat selviä siitä, mitkä lisenssit ”monopolisoivat” heidän makunsa, sarjakuvat ovat aina inspiraation lähteenä nuorimmille ja hahmot, kuten Ryhmä Haun tai Mashan ja Karhun koiranpennut, ovat turvallinen valinta nuorimmalle.

Vainu- ja Kaja-puvut ovat Ryhmä Hau -fanien suosikkeja. Poliisin koiranpentu ja lentävä koira ovat Adventure Bay Townin suosikkeja.

Pieni blondi tyttö Venäjältä ja hänen ystävänsä Karhu ovat muita voittavia sarjakuvia nuoremman yleisön keskuudessa. Ja se johtuu pikku Mashan tekemistä pahuuksista, että pojilla ja tytöillä on hauskaa. Siksi Masha- ja Karhu-pukujen antaminen on menestyksen synonyymi.

Mutta lapsilla ei ole ennakkovalintaa vain nykyisille sarjakuville. Klassikot eivät koskaan häviä muodista, ja siksi Dragon Ball tai Smurffit -naamiaisasu ovat lasten valintoja, kun hauskanpito ja heidän mielikuvituksensa päästetään villiksi.

Kenestä supersankarista pidät eniten?

Yksi ihmisen suurimmista tuntemattomista … varsinkin jos kyse on lapsesta. On erittäin monimutkaista päättää, haluatko lentää kuin Teräsmies tai Hämähäkkimiehen ketteryyden, Salaman nopeuden tai Hulkin voimat… Mutta aina löytyy syy, miksi he pitävät mieluummin Supersankari-pukua ja miksi he haluavat pukeutua kuten he.

Yleisesti ottaen Hämähäkkimies, Lepakkomies ja Kapteeni Amerikka ovat suosikkeja ylivoimaisesti talon pienten joukossa.

Mutta Teräsmies ”Man of Steel”, Thor ”Ukkosen Jumala” tai Salama, nopein supersankari, ovat myös todella miellyttäviä.

Ihmenainen on ainoa naissupersankari, jolla on paikka tällä suosikkisupersankareiden listalla.

Muilla ”ryhmätyö” -sankareilla, kuten Ninjakilpikonnat ja Power Rangers, on paikkansa myös nuorimpien keskuudessa.

Ketkä ovat suosikkiprinsessoja?

Aivan yhtä monimutkainen kuin parhaan supersankarin valinta on päättää, mikä Disney Princess on kaunein tai kuka käyttää kauneinta mekkoa. Mutta samalla tavalla, kaikilla tytöillä on suosikki. Ja useimmissa tapauksissa se on sama asia: Elsa tai Anna elokuvasta ”Frozen”.

Arendellen sisaret ovat epäilemättä ensimmäiset valitut useimmissa Euroopan maissa. Vaikka ”klassiset” Disney-prinsessapuvut, kuten Lumivalkoinen, Cinderella tai Nukkuva kauneus, ovat edelleen suosikkeja, ”uusilla prinsessoilla”, joilla on vahva vakaumus ja itsenäisempi persoonallisuus, kuten Moana tai Merida Bravesta, on myös tilaa halutuimpien Disney-prinsessien joukossa.

Kummalla puolella Voimaa pienokaiset ovat?

Tähtien Sota on Harry Potterin ohella yksi houkuttelevimmista lisensseistä lapsille sarjakuvien, supersankareiden ja prinsessoien keskuudessa. Tottahan se on, Tähtien Sota on elokuva-ilmiö, joka on houkutellut faneja ensimmäisen elokuvan julkaisemisesta lähtien vuodesta 1977.

Olemme vakuuttuneita siitä, että Voima on voimakas Star Wars -puvuissa, sekä klassisissa hahmoissa (Leia, Luke Skywalker, Darth Vader …) että uusimmissa (Rey, Kylo Ren, Finn …) ja houkuttelevat siten sekä nuoria että vanhoja .

Mutta tässä on erittäin tärkeä kysymys jokaiselle tämän galaktisen saagan seuraajalle: Kenen puolella Voimaa olet?

Mukavaa olisi vastata epäröimättä “Valon puolella”, mutta olemme huomanneet, että nuoret padawanit ovat taipuvaisempia kohti ”Pimeää puolta”. Miksi niin? Pidätkö enemmän heidän puvuistaan? Kypärän takia? Vai lasermiekkojen värin takia?

TOP 5 lasten Tähtien Sota -puvuista löydät karismaattisen Darth Vaderin, Stormtrooperit ja Kylo Renin. Ja vaikka kaikissa jaksoissa on monia Valon puolelta löytyviä hahmoja, pienimmät suosivat Reyn ja Jedin naamioita.

Mutta kuinka tämä tulos on maakohtaisesti? Mitkä maat on Pimeä Puoli ”houkutellut”?

Funidelian veto tälle joululle

Koska valittavissa on niin paljon vaihtoehtoja, voi olla hieman ylivoimaista valita, mitkä lasten puvut antaa lahjoiksi jouluna. Siksi meillä on kaksi selkeää voittajaa: Frozen ja Tähtien Sota.

Kuten olemme jo maininneet, nämä ovat teemoja, jotka ovat aina pienten lasten suosikkeja ”Frozen 2” ja ”The Rise of Skywalker” ensi-illat ollessa niin lähellä joulua, annat sitten Elsa ja Annan puvut tai Kylo Renin ja Reyn, on se hyvä idea.

Monet tytöt haluavat päivittää vaatekaappinsa uusilla Elsa- ja Anna-mekoilla – jopa Kristoff näyttää erilaiselta Frozen 2:ssa!

Heidän mekkonsa ovat samassa värimaailmassa, joka määrittelee jokaisen sisaren, mutta on mukautettu Elsan ja Annan uuteen seikkailuun. Elsa on edelleen suosikki kahdesta, mutta Anna ja Olaf ovat myös rakastettuja hahmoja. Nämä ovat Frozen 2 -naamiaisasut:

Jakso IX on yksi vuoden odotetuimmista elokuvista. Yhdessä elokuvan historian eeppisimmissä saagassa odotetaan hyvää lopputulosta. Reyn alkuperän tunteminen, Kylo Renin voittaminen, vanhojen hahmojen löytäminen, jotka nousevat pinnalle uudestaan … Monet tuntemattomat, jotka aikuiset ja pienemmät fanit odottavat paljastettavan.

Ja niin lähellä ”joulua” olevaa ”fani-ilmiötä” odotetaan paljon. Lasten toive siitä, että heidän joululahja olisi Kylo Renin puku, voitaisiin ylittää vain halulla osallistua suosikkihahmokseen pukeutuneen jakson IX ensi-iltaan.

Kuten tästä tarkastelusta olet nähnyt, pukeutuminen on hieno tapa leikkiä mielikuvituksella. Joten anna heidän naamioitua! Have Fun!

Metodologia

Artikkelissa ehdotettujen tietojen kokoamiseksi olemme käyttäneet tietoja Funidelian myynnistä marraskuussa ja joulukuussa 2018 eri Euroopan maissa.